Το laminate  ειναι ένα ζεστό υλικό σε απομίμηση ξύλου. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικά όμορφο και άνετο σπίτι για να το απολαύσετε γνωρίζοντας ότι έχει σχεδιαστεί για να μένετε εκεί

   Το laminate είναι μια ταχεία και οικονομική λύση για όσους αγαπούν το ξύλο και δεν μπορούν να το αγοράσουν.

   Κατασκευάζεται από συγκολλημένες στρώσεις υλικών. Ο πυρήνας του που αποτελείται από υψηλής πάχους πυκνότητας ινόπλακα (οπότε περιέχει και κάποια ποσότητα πραγματικού ξύλου) καλύπτετε από ένα στρώμα διακοσμητικού φίλμ που απεικονίζει το επιθυμητό κάθε φορά αποτέλεσμα. Οι υπόλοιπες στρώσεις αποτελούνται από υγροαπωθητικά και άλλα ηχομονωτικά φύλλα.

   Όσον αφορά τις αισθητικές δυνατότητες του υλικού είναι πάρα πολλές. Με την βοήθεια της τεχνολογίας σήμερα δυσκολεύεσαι να το ξεχωρίσεις από το πραγματικό ξύλο. Τα χρώματα είναι τόσο ζωντανα, σε διάφορες διαστάσεις  με γυαλιστερή ή ανάγλυφη όψη, ακόμα και σε μορφή ακατέργαστου ξύλου με πόρους ή ανάγλυφα νερά. Έχετε να διαλέξετε από μια πληθώρα δειγμάτων.Υπάρχουν πολλά δε (laminate)  τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς αρμό (απλά απεικονίζονται πάνω στο υλικό) ή και με αρμό.

   Επίσης σαν υλικό έχει αυξημένες μηχανικές αντοχές σε αντίθεση με το ξύλινο πάτωμα και επιπλέον δεν χρειάζετε την ίδια συντήρηση που απαιτείται για αυτό. Καθαρίζεται πιο εύκολα και είναι πιο ανθεκτικό στο νερό.

   Η τοποθέτηση του είναι πιο εύκολη. Στην ουσία κουμπώνει η μια πλάκα μέσα στην άλλη οπότε αποτελεί την ιδανική λύση στις ανακαινίσεις. Μπορεί να τοποθέτηθει πάνω σε οποιαδήποτε λεία επιφάνεια ενώ είναι στεγνή και επίπεδη και έτσι αποφεύγετε το οποιοδήποτε ξήλωμα,  μπάζωμα γλυτώνοντας χρόνο και χρήμα.

  Τα χρώματα του δεν ξεθωριάζουν και σε καλής ποιότητας laminate η εγγύηση μπορεί να φτάνει και τα 20 χρόνια ενώ αντίστοιχα στο ξύλο είναι τα 30.

   Φυσικά για τους λάτρεις των φυσικών υλικών είναι λίγο δύσκολο να το αντικαταστήσουν με τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που βγάζει ένα αληθινό ξύλινο πάτωμα, για όσους όμως όλα τα παραπάνω είναι αρκετά για να το δοκιμάσουν είναι σίγουρο ότι θα κάνουν την πιο καλή επιλογή διαλέγοντάς το!!